Pas på farlige kosttilskud på nettet

Hvis du ønsker at tabe sig sidste år, har du måske været fristet til at prøve slankepiller som “Slankende Beauty”, “Bitter Orange” grønne kaffebønner, garcinia cambogia og andre vægttab kosttilskud, der sælges på internettet. Mærket hævdede, at Slankende Beauty var “100% urte” og “et naturligt vitamin og calcium” kapsel til brug selv af børn helt ned til 2. Men etiketten ikke havde to vigtige advarsler: For det første, at Slankende Beauty ulovligt blev tilsat med farlige mængder af sibutramin, en magtfuld recept-styrken stimulans. For det andet, hvis du havde prøvet det, du kunne have haft et hjerteanfald.

Hvis ordet sibutramin lyder bekendt, er det fordi det er det generiske navn for Meridia, receptpligtig vægttab stof trukket tilbage fra markedet i oktober sidste år på FDAs anmodning. Selvom agenturet havde godkendt lægemiddel i 1997, en nylig 10.000-patient viste 6-årig undersøgelse, at sibutramin forhøjet risiko for fatale “kardiovaskulære hændelser” som hjerteanfald og slagtilfælde med 16%, hvilket får FDA til at genoverveje.

kvinde der står med slankepiller i hånden

Samme dag FDA annoncerede Meridia husker, det udstedte også en forbruger advarsel mod Slankende Beauty, citerer flere rapporter om alvorlige bivirkninger, herunder forhøjet blodtryk, hovedpine, opkastning og søvnløshed. Men desværre, har FDA ikke har så meget regulerende magt over kosttilskud, som det gør i løbet af narkotika: Det kan ikke kræve intensive kliniske forsøg før en af ​​disse produkter går på markedet, og den skal køre sine egne test for at bevise, at en tillægget indeholder farlige ulovlige stoffer, før det kan forsøge at fjerne det. Selv da, er der så mange lignende produkter på internettet, som det er ofte uklart, hvem der faktisk fremstiller en spidse supplement-som det var tilfældet med slankende Beauty. Efter FDA alarm, produktet forsvandt ind i cyberspace, men sibutramin-og andre potentielt farlige stoffer-kan stadig lurer i andre kosttilskud til rådighed for alle med en webbrowser og et kreditkort.

Hvad er virkelig i disse Internet Kosttilskud

“Kosttilskud kan repræsentere det næste store lægemiddelsikkerhed katastrofe,” siger Steven Nissen, MD, en kardiolog på Cleveland Clinic og en forebyggelse advisory board medlem. “Vi ved ikke præcis, hvad de fleste kosttilskud indeholder, så vi ved ikke, om de er faktisk sikker.” Flere og flere, vægttab produkter-along med kosttilskud, der foregiver at behandle seksuel dysfunktion eller forbedre sportslige præstationer-bliver “forfalsket” med potentielt farlige ingredienser fra deres producenter. “Oprindeligt ville beslutningstagere smide i noget koffein for at give dig et spark,” siger Tod Cooperman, MD, formand for ConsumerLab.com. “Nu er de tilføjer i forbindelser finde dig i receptpligtig medicin uden at medtage, at oplysninger om deres etiketter.” Nogle af disse produkter-som oftest sælges på internettet, så producenterne kan unddrage regulatorer-kan omfatte versioner af Meridia eller Levitra uden forbrugernes viden.

Den anden ting forbrugerne ikke indser er, at forfalskede produkter kan være langt mere risikable end receptpligtig kost piller. Hvis du havde haft en recept på Meridia, for eksempel, du ville have været under en læges pleje og ville have været klar over, hvor meget sibutramin du skulle have, samt hvilke bivirkninger man kunne forvente, fordi de blev noteret på etiket. Men i næsten uregulerede verden af ​​vægttab kosttilskud, er der ingen måde endeligt at vide, hvad du får, hvor meget-eller hvad det kan gøre for dig.

I de senere år har FDA gået efter mere end 70 plettet vægttab produkter, mange med navne som Slim Burn, 24 Timer Kost og Natural Model, efter at finde, at de var blevet forfalsket med sort stimulanser, diuretika, og antidepressiva, ofte i beløb, der overstiger de anbefalede maksimale doser, hvor sådanne lægemidler kan ordineres.