Om os

Foredrag og inspiration

Rigtig ernæring er grundlaget for et godt liv.

Sæt fokus på kosten i børnehaver, institutioner og i virksomheder og begynd med et inspirerende foredrag, hvor diætisten viser vej til et sundere og gladere liv gennem rigtig ernæring.

Lad diætisten sætte gang i debatten om kost og sundhed, uanset om det er et forældremøde i skole eller børnehave, for virksomhedens medarbejdere eller behandlere på en institution.

Gerda Rerup er en underholdende og rutineret foredragsholder, som får de sunde kostregler til at glide ned på en ligefrem og fornøjelig måde.

Få svar på alle spørgsmål, uanset om det er ved fyraftensmøder på arbejdspladsen, møder i den lokale husmoderkreds, i ældrecentrenes kostråd, fagforeningsmøder, hos AOF eller FOF, på personalemøder eller ved møder med dagplejepersonalet.

Autoriseret klinisk diætist

Der er ca. 350 kliniske diætister i Danmark. Mange er ansat på hospitalerne. Stadigt flere kliniske diætister samarbejder direkte med praktiserende læger; eller har egen klinik. På nuværende tidspunkt har ca. 30 diætister privat praksis fordelt over hele landet.

Uddannelsen til diætist er baseret på fag som biokemi, fysiologi, ernæringslære, sygdomslære, psykologi og formidlingsteknik.

Uddannelsen varer 4-5 år. Den er sammensat af en grunduddannelse enten som økonoma eller ernærings- og husholdningsøkonom, samt en overbygning fra Uddannelsescenter i Ernæring og Husholdning ved Århus Universitet. Afsluttes med et års praktik, inden opnåelse af autorisation.

Kliniske diætister er den eneste faggruppe i Danmark, som har en naturvidenskabelig uddannelse i behandling af ernæringsrelaterede sygdomme, og med en dybtgående viden om sammenhænge mellem mad, sundhed og sygdom.

Typiske arbejdsområder er behandling af patienter, hvor kosten har en central betydning: Diabetes, overvægt, hjertekarsygdomme, nyresygdomme, kræft, allergi, og fejl-/underernæring.

  • Kliniske diætister varetager undervisning af andre personalegrupper.
  • Kliniske diætister varetager desuden ernæringsforskning.
  • En klinisk diætist er en specialuddannet ernæringsvejleder
  • En klinisk diætist har autorisation udstedt af Sundhedsstyrelsen ifølge Lov nr. 307 af 24. april 1996.

Det betyder, at loven forbyder, at andre end autoriserede diætister må kalde sig klinisk diætist – eller diætist.